Trump temnopoltim Američanom: ‘Kaj imate izgubiti?’

Donald Trump je na shodu v Michiganu vprašal temnopolte Američane, kaj imajo izgubiti, če ga podprejo.

Resno vprašanje. Kaj so demokrati naredili za temnopolte Američane? V mestih, ki jim vladajo demokratski politiki, ni videti nič manj rasizma, nasilja in revščine temnopoltih. Trump morebiti v dvorani polnih belopoltih in z dvema ali tremi izjemami, res težko nagovarja temnopolte volivce, toda v bistvu ima prav. Hillary Clinton temnopolto prebivalstvo vidi kot bazen glasov, da se lahko povzpne na mesto predsednice. Resnica je pa takšna, da se v ZDA nič ne spremeni, da je temnopolto prebivalstvo še vedno, tudi če imajo temnopoltega predsednika, v podrejenem položaju.

Kaj imajo temnopolti Američani izgubiti, če se Trump povzpne na oblast? Bo več rasizma? Jih bodo policisti manj streljali po cestah? Jih bodo manj zapirali? Bo med njimi več revščine? Bodo ZDA manj na meji rasne vojne, kot zdaj? Res se lahko vprašaš? V tem trenutku stanje ZDA namreč ni dobro, ne, občasno je prav grozljivo. Brez Trumpa na oblasti.

Trump mogoče res ni odgovor na ta problem, toda potem, tudi Hillary ni. Američani potrebujejo radikalne spremembe, ki jim jih demokrati in republikanci ne bodo prinesli.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s