Fotografija onega drugega sirskega otroka

Ker vas mediji posiljujejo s fotografijo otroka z uporniške strani v Siriji, da bi s tem pritiskali na vladne sile in njihove ruske, iranske in libanonske zaveznike, naj prenehajo napadati zmerne in manj zmerne upornike, predvsem v Alepu, tukaj še fotografija ranjenega otroka iz jugozahodnega dela Alepa. Krivdo za to grozoto lahko pripišemo upornikom. Toda tega seveda ne gre kazati v medijih, da si ljudje ne bi mislili kaj napačnega.

 photo sir_zps6ekx6s8n.jpg

vir: twitter

Seveda takšni  pritiski, ki se iz globalnih medijskih central širijo navzdol do najmanjšega provincialnega medija v najbolj zakotni državi, ne bodo imeli nobenega učinka na državljanjsko vojno v Siriji. Vpletene strani so že zdavnaj nehale poslušati druga drugo. Čas propagande je minil, zdaj je le še čas ognja.

Mimogrede, najbolj znamenita zloraba otrok za nabiranje podpore za vojno je bila tista pred prvo iraško vojno, ko je hčerka kuvajtskega ambasadorja pred odborom ameriškega kongresa lagala, da je videla iraške vojake jemati novorojenčke iz inkubatorjev, nakar so jih pustili umreti. Zanimivo, potem ko je v Iraku zaradi sankcij umrlo okoli pol milijona otrok, njihova usoda ni več zanimala veliko ljudi.

Podobno se bi zgodilo v Siriji, če bi režim padel. Uporniki bi lahko po mili voli klali otroke svojih nasprotnikov in tega skoraj noben ne bi hotel več objaviti. Pri objavah takšnih fotografij gre torej za navadno propagando, z namenom javnost prepričati, da je ena stran dobra, druga slaba in s tem pripraviti pot morebitnemu vojaškemu posredovanju.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s