Dugin o tretji svetovni vojni

Moje mnenje je malo drugačno. Obama Ruse že provocira, toda vojne ne želi. Sicer bi do tega že prišlo. Res je, da je vojna v interesu elit v zahodnem svetu. Sistem se krha, ZDA pa so vedno manj sposobne nadzorovati ves planet. No, saj ga nikoli niso, lahko pa so diktirale večini. Vojna proti Rusiji zdaj bi pomenila, da bi ZDA in zavezniki vanjo šli kot močnejša stran, saj morajo Rusi po letih nazadovanja šele dokončati modernizacijo svojih oboroženih sil, ne smemo pa niti pozabiti, da je Rusija po prebivalstvu skoraj pol manjša od Sovjetske Zveze in da nima svojega imperija v vzhodni Evropi. Vključitev Kitajske v to računico bi seveda razmere močno spremenila.

Verjamem, da bo prava nevarnost za vojno nastopila z izvolitvijo Hillary Clinton. Če se bo to zgodilo, seveda. Hillary Clinton je človek elit, ki želijo za vsako ceno ohraniti ameriško prevlado in ki že kar nekaj časa Rusijo slikajo kot sovražnika, s čimer želijo javnost pripraviti na neizbežnost vojne.

Dugin je malo preoptimističen glede ruske sposobnosti zmagati. Kot sem že pisal, Rusija ni tako močna in ZDA ne tako šibke. Če odštejemo jedrski arzenal, se lahko vojna hitro spremeni v puščanje krvi na ozemlju od Moskve in Peterburga do poljsko nemške meje in Slovenije in na drugih ključnih točkah po planetu. Pri tem pušanju krvi lahko Rusija celo zmaga, a ZDA brez posledic za svoje ozemlje izidejo kot pravi zmagovalec. V tej igri ni toliko pomembno, koliko smrti in trpljenja je povzročeno, ampak da so tekmeci ZDA čim bolj oslabljeni. Če ne verjamete, si poglejte usodo Sirije ali Libije.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s