Donald rad govori neumnosti

Pomembno je vedeti, da številni Američani Donalda Trumpa ne podpirajo, ker bi bil intelektualec z vedno ustrezno besedo ob pravem času. Njegova podpora je visoka kljub neumnostim, ki jih pogosto govori in zaradi tega bo objava posnetka z žaljivimi opazkami na račun žensk, s strani Washington Posta, imela manjše posledice za podporo volivcev, kot si to želijo njegovi nasprotniki. Donald je pač Donald.

Trump se je za svoje besede opravičil. Dejal je, da obžaluje svoje besede, a da ga te ne odražajo.  V napadu na Hillary je povedal, da je velika razlika med besedami in dejanji.

Po prvi debati s Hillary Clinton, je ta rahlo povečala svojo prednost, zaradi česar je v dobrem položaju, da zmaga na predsedniških volitvah. Razlika je kljub temu dokaj majhna in se jo še da  premagati, tako da Trump nikakor ni odpisan. Ne smemo niti pozabiti, da so ameriki mediji in politične elite, tako demokratske, kot tudi republikanske, trdno odločeni, da Trump ne bo predsednik, bati se je pa tudi, da niti javnomnenjske ankete ne odražajo realnega stanja in da gre za večje manipulacije. Prav zaradi tega ni tako enostavno napovedovati razpleta.

Pri objavi posnetka gre za očitno koordiniran napad, saj so se Trumpa odrekli tudi nekaterri vidni člani republikanske stranke. Govorice, da republikanska stranka skuša Trumpa sabotirati, so se pojavljale že prej, zdaj pa smo lahko že skorajda prepričani, da je temu res tako. Kar pomeni, da Trump nima na voljo organizacije, kakršno ima Hillary Clinton, zaradi česar je v podrejenem položaju.

Glavni razlog, zakaj Trump ne sme postati predsednik, seveda ni njegov odnos do žensk ali priseljencev. On preprosto ni del političnih elit in bi kot predsednik vodil drugačno zunanjo politiko, s čimer bi ogrozil ameriški globalni imperij. Hkrati bi tudi znotraj ZDA lahko pomenil nevarnost finančnim in gospodarskim elitam, ki tako zelo pridobivajo na svoji navezanosti na državo in na izvažanju delovnih mest v tujino in potem profitiranjem s prodajo poceni izdelkov nazaj v ZDA. To je vse. Bill Clinton tudi ni imel najboljšega odnosa do žensk in zaradi tega ga demokrati niso izobčili.

Če smo že pri Billu. Trumpova kampanja bo po objavi tega posnetka še bolj zagnala napad na Hillary in Billa. Obtožujejo ju, da je Bill zlorabljal ženske, Hillary pa je potem žrtve ustrahovala, da so molčale. Pojaviti se utegne tudi kakšna obtožba, da je Bill Clinton posiljevalec in da je Hillary to ves čas vedela, a je molčala zardi svojih političnih ambicij.

Na kratko, ta kampanja bo dosegla novo dno.

Glede podpore, je potrebno vedeti, da je jedro pri obeh kandidatih že prepričano in ne bo več spreminjalo svojega mnenja. Zdaj se boj bije za še neodločene in za udeležbo na volitvah. Recimo, kadarkoli demokratska kampanja Trumpa napade zaradi njegovega odnosa do žensk, računa na to, da bo s tem podžgala ženske, ki večinoma podpirajo Hillary, da gredo na volitve. Ali da bo nekaj versko bolj zavednih republikancev prepričal, da ne gredo na volitve. Ta posnetek bo po drugi strani težko prepričal bele moške, da se odpovejo Trumpu. Žalostno je, kako je v ameriški predsedniški kampanji bolj kot odgovori na pereča vprašanja, pomemben vpliv na ključne demografske skupine.

Glede na dozdajšnje napade na Trumpa, je jasno, da bo storjeno vse, da ne zmaga. To lahko gre tako daleč, da bodo na koncu volitve kje skušali kar ukrasti, ali pa da bo nanj izveden atentat. Trump ni navaden republikanski kandidat, vraga, zdi se, da sploh pravi republikanec ni, on je nevarnost za režim in kot takšen ne sme uspeti. Hillary po drugi strani obvladuje center. Odbila je že nevarnost Bernija Sandersa, drugega kandidata, ki se je krepil na nezadovoljstvu množic, pridružili so se ji republikanski jastrebi in zato je najbolj primerna, da ZDA ohrani takšne, kakršne so bile do zdaj.