Nas vse skupaj in Janeza Janšo za naslednje državnozborske volitve čaka nova Patria?

Primer Patria se je končal, kot se je. Brez jasnega odgovora. A jasno je, da če nekomu krivde ne moreš dokazati, je pač nedolžen. Ne glede na to, kar si kdorkoli o tem misli. Vse Proces se je vlekel tako dolgo, da je na koncu preprosto zastaral.

So tisti, ki menijo, da je bil primer speljan tako, da bi namenoma onemogočil zmago SDS na volitvah v Državni Zbor. To je težko verjetno. Vlekel se je namreč tako dolgo, da je vmes pač lahko prišlo tudi do volitev. Po drugi strani je težko verjeti, da je kaj posebej vplival na volilno telo. Tisti, ki so Janeza Janšo podpirali prej, so ga tudi pozneje, tisti, ki so mu nasprotovali, tudi. Tako bi bilo tudi, če bi Janša bil na koncu obsojen ali oproščen. Zaupanje v pravosodni sistem pač ni najvišje in slovenski državljani ne verjamejo kar tako raznim avtoritetam.

Zdaj se, kot poroča RTV Slovenija, nad Janšo zgrinjajo novi temni oblaki:

Specializirano državno tožilstvo naj bi po poročanju medijev na sodišče vložilo tožbo zoper predsednika SDS-a Janeza Janšo, s katero zahteva odvzem premoženja nezakonitega izvora. Po neuradnih podatkih gre za skoraj 400.000 evrov.

Vložitev tožbe je posledica finančne preiskave, v kateri je tožilstvo preverjalo premoženje Janeza Janše in povezanih oseb: njegove žene Urške Bačovnik Janša, brata Rajka Janše in sestrične Janševe žene Nataše Pajenk, ki je kot bančnica skrbela za bančne posle družine Janša.

Spet, bo to negativno vplivalo na podporo Janši in SDS? Dvomim. Po vseh obtožbah o krivosodju in stricih iz ozadja, tisti, ki Janšo podpirajo, ne verjamejo nobenim obtožbam na njegov račun več. Tisti, ki verjamejo pa ga tako ali tako ne podpirajo. Lahko pa ta proces postane del predvolilne kampanje, saj smo lahko prepričani, da se bo pač vlekel. V tem trenutku nič ne kaže, da bi lahko kmalu imeli predčasne volitve, a to se seveda lahko hitro spremeni. Drugače leto 2018 tudi ni več tako daleč.

One thought on “Nas vse skupaj in Janeza Janšo za naslednje državnozborske volitve čaka nova Patria?

Komentarji so zaprti.