Podganja tekma za srečo

Poučen posnetek, ampak, je mar res tako slabo? Trdim, da ni. Človek ne more biti nenehno srečen, to ni mogoče. Mogoče pa je biti srečen ob majhnih stvareh, ki jih ponuja civilizacija. Kaj bi naši predniki storili, da bi imeli na voljo vse, kar imamo sami. Da lahko greš v McDonalds ali si kupiš Coca Colo. To dvoje poudarjam, ker se pogosto kdo norčuje, da gre za nepotrebni in škodljivi razvadi. Toda, v resnici bi morali biti hvaležni za vse razvade, ki nam jih ponuja moderni svet in iz hvaležnosti, da lahko imamo marsikaj, bi morali črpati srečo.

Pravijo, da so ljudje v nerazvitem svetu bolj srečni. V Afriki, na primer. Veseli in nasmejani otroci, medtem ko smo v razvitem svetu bolani in žalostni. Ampak, zanimivo, iz razvitega sveta se milijoni ne odpravljajo v Afriko, ampak je obratno. Milijoni tvegajo svoja življenja na dolgi in boleči poti čez puščavo in potem čez morje, da bi živeli kot mi. Če bi bili res srečni, tega ne bi počeli.

Na svet, v katerem živimo, lahko gledate pozitivno ali negativno. Lahko vidite le podganjo tekmo, sivino, nesmisel, večno nesrečo, brezup, ali deželo možnosti, raznolikost, upanje. V resnici gre seveda za zmes obojega in nekaterim gre bolje, kot drugim. Nekateri so bogati in drugi revni, uspešni in neuspešni. Toda za večino v razvitem svetu, je ogromno majhnih, vsakdanjih stvari, ki jih lahko osrečujejo.

One thought on “Podganja tekma za srečo

Komentarji so zaprti.