Ko še Nova24TV Marjana Šarca postavi na vrh

Ni več dvoma, Marjan Šarec ima veliko podpore. Ne gre samo za manipulacijo medijev, ki skušajo umetno napihniti njegov doseg. Kako sicer pojasniti, da ga je celo Nova24TV postavila na sam vrh, SDS pa le na tretje mesto?

Po zadnji javnomnenjski anketi agencije Parsifal, bi Listo Marjana Šarca volilo 16,6% vprašanih, SD 13,4% in SDS 13,2%. Sledita SMC in Levica s 4,5%, potem DeSUS s 4,3% in NSi s 3,4%.

Nova24TV:

Velik delež vprašanih, sodeč po javnomnenjski raziskavi agencije Parsifal, sicer ostaja neopredeljenih, saj jih 13,2 odstotka sploh ne ve, katero stranko bi volila, 12,7 odstotka vprašanih pa ne bi volila nobene stranke. 6,9 odstotka vprašanih se volitev sploh ne bi udeležilo. Če bi upoštevali samo opredeljene volivce, jih bi večina (25,1 odstotka) volila za Listo Marjana Šarca, sledita pa SD (20,3 odstotkov) in SDS (20,0 odstotkov).

Politična desnica je v velikih težavah, saj kaže na poraz na volitvah. K temu prispeva še razdrobljenost. Glas za družine in otroke, SLS, Nova ljudska stranka, Lista novinarja Bojana Požarja in SNS, ki bi lahko pobirale konservativne, nacionalistične ali ekonomsko liberalne glasove, skupaj poberejo dovolj odstotkov za uvrstitev v Državni zbor, same zase pa se porazgubijo.

 

One thought on “Ko še Nova24TV Marjana Šarca postavi na vrh

Komentarji so zaprti.