Če bi kakšna druga stranka sprejela toliko denarja iz tujine, bi jo pri SDS-u obtožili izdajstva

Ah da, oprostite, to ni povezano s stranko, ampak z neodvisnimi mediji tipa Nova24tv in Demokracija. Za privržence SDS je pač vse propaganda, lažne novice ‘režimskih trobil’.

Večer:

V podjetja, povezana s SDS, ki delujejo na ljubljanski Linhartovi cesti 13, se je še pred uradnim začetkom volilne kampanje zlila finančna injekcija z Madžarske v višini slabih 800.000 evrov. Spletne aktivnosti glasil SDS, Nove24TV in Demokracije, nakazujejo, da ta podjetja pomagajo financirati kampanjo SDS. Spomnimo: Ta je po našem razkritju pozimi vrnila posojilo Dijani Đuđić, ki je bilo namenjeno za predvolilno tekmo.

Za razliko od mnogih, ne verjamem da bo to imelo kakšen večji vpliv na volitve. Problem SDS niso mediji, ampak zgodba, ki jo prodajajo in ki jo večina Slovencev zavrača. Vse kar želijo, lahko spravijo do volivcev, ki pa so jih večinoma naveličani, kar se je preslikalo tudi na raven političnih strank, ko morajo marsikatere ponavljati, da z Janšo ne bodo šle v koalicijo, če se želijo izogniti osipu podpore.

Po drugi strani je problematično, če iz druge države k nam priteka toliko denarja, očitno namenjenega krepitvi ene politične stranke. Kaj bi bilo, če bi recimo iz Kanade tekli potoki denarja Socialnim demokratom, ali pa, da stvari ne bi bile tako očitne, časopisju, povezanim s Socialnimi demokrati. Časopisju, ki bi ves čas napadalo druge politične stranke. Vsi vemo, kaj se govori po zahodu o ruskem vplivu samo zato, ker so ruski mediji uspeli v zadnjih letih okrepiti svojo prisotnost. Vemo, kakšna bi bila reakcija SDS tedaj.

Ob tem dogajanju se mi postavlja pomembno vprašanje. Razumljivo je, zakaj Madžari to počnejo. Potrebujejo zaveznike, zato skušajo svojo ideologijo izvažati. Če smo že vsi znotraj večje povezave, imenovane EU, je mogoče res čas, da to postane nekaj normalnega, kot je normalno, da republikanci iz ene ameriške države podpirajo republikance iz druge. Toda, če je tako, potem pač mora biti normalno tudi, da vse sorodne politične sile podpirajo svoje prijatelje po drugih državah, tudi z denarjem, investicijami v medije, spletne strani, nakupe oglasov, itd….

Je to prava pot? Dvomim. A če kaj, potem morajo biti pravila enaka za vse.