Arboretum Volčji potok je res vreden obiska

Nimam navade pisati o krajih, ki jih obiščem, ker so drugi boljši v tem. V Volčjem potoku danes seveda nisem bil prvič, a tokrat moram priznati, da se mi je zgodilo nekaj, kar se mi v Sloveniji redko. Lahko sem si rekel, tako se to dela, tako se pripravi destinacijo za obiskovalce.

Toliko ljudi, kot danes, v arboretumu še nisem videl, a kljub temu ni bil problem s parkiranjem. Ustrezno so se pripravili, saj je bilo jasno, da bo danes, na praznik in povrhu sončen dan, ko ljudje iščejo razvedrila, gneča. To se komu morda zdi nekaj samoumevnega, a na žalost v Sloveniji pogosto ni.

Imeli so tudi dovolj blagajn, tako da pri vstopu ni bilo treba dolgo čakati, kar je prijetno. Nihče ne stoji rad v vrsti, še posebej če pride z družino, otroci, ki bi radi takoj naprej in jim hitro postane dolgčas.

Sam arboretum je zelo dobro urejen, čeprav je do zdaj nekaj tulipanov že odcvetelo (razstava tulipanov traja do 5. maja), narcise se pa že itak poslavljajo. To je pač stvar sezone. Ampak, ker je na voljo veliko prostora, se lahko sprehajate po mili volji in imate kaj videti. Imate razstavo orhidej in  cvetlične iluzije, ki so hitra popestritev. Meni je bil dolg tunel zanimiv. Opazujete lahko ribe in se povzpnete do ruševin gradu. V daljavi na lep dan vidite čudovite planine.

vol3

Dobra stvar je, da bo za manjše in večje otroke veliko za počet. Rože mogoče postanejo dolgočasne, ampak potem so na vrsti dinozavri in kiti. Vse skupaj je tako veliko, da si lahko notri ves dan. Tudi igral je, sem opazil, dovolj. Imajo vlakec in hišice s pravljičnimi liki.

vol7

Nisem vedel, da so nekaj prizorov iz odličnega slovenskega filma Dolina miru posneli tudi na tem prizorišču. Da te na to opozorijo, je super.

vol6

Toalet je mislim da dovolj, čeprav je ob največji gneči mogoče tudi treba malo počakati, kaj za popit in pojest se tudi dobi. Sladoleda je dovolj.

vol4

Pametna stvar za arboretum je, da imajo izhod skoz trgovinico s spominki. Ko pridete ven, se lahko usedete in kaj pojeste, čisto blizu pa je tudi velika trgovina, kjer lahko še kupite kaj za ureditev vašega lastnega vrta.

vol5

Za 8,5 evra, kolikor stane vstopnica za odraslega, se vsekakor splača. Kaj naj rečem, samo priporočam.