Američani pripravljajo napade na rusko elektrogospodarstvo. Trump poročanje The New York Timesa označil za lažne novice

Se spomnite lažne novice, da bi naj Rusi napadli ameriško elektrogospodarstvo, kar so naivno prenesli tudi slovenski mediji? No, pri The New York Timesu se jim ne zdi nič čudnega, če se hvalijo s pripravami ZDA na prav takšne napade. Cilj: Rusija.

Kot poročajo, so Američani že od leta 2012 vdirali v nadzorne sisteme, v zadnjem času pa so v rusko elektrogospodarstvo instalirali zlonamerno kodo, ki bi jo lahko uporabili v primeru zaostritve odnosov med državama.

Se spomnite eksplozij v venezuelskih elektrarnah ne tako dolgo nazaj?

Ameriški predsednik Donald Trump je poročanje sicer označil za lažne novice in celo izdajo in res je, da ameriški mediji veliko lažejo, a tokrat dvomim, da je temu tako. Trumpa bolj boli, da do takšnih razkritij prihaja mimo njega in da del ameriških elit hoče zaostrovati odnose z Rusijo, ko je sam tako usmerjen na spopad s Kitajci.

Zanimivo, kako se Američani znajo ob vsaki svoji agresivni dejavnosti, in to je videti tudi v zapisu The New York Timesa, postaviti v vlogo žrtve, ki le reagira.

Vojne prihodnosti, ne, že sedanjosti, se lahko vodijo na različne načine. Tudi Slovenci se moramo tega zavedati in graditi obrambo na vseh področjih.