V EU vse po starem. Slovenija dobila resor, za katerega sploh ne ve, če je kaj vreden ali ne

Veste, kaj je narobe z EU? Da je predsednica komisije postala ženska, za katero pred tem skoraj nihče ni slišal in so bile volitve v Evropski parlament farsa, saj so vas hoteli prepričati, da bo vaš glas vsaj malo vplival na to, kdo bo predsednik Evropske komisije. Ne, odločile so potem države, močne države članice, ne Slovenija ali Malta.

Narobe je tudi, da je pri sestavi komisije pomembno le to, da vsaka država dobi svoj resor in po novem, da je dovolj žensk. Če bi bilo 100 držav članic, bi pač imeli 100 komisarjev. Potem se pa gredo igrico, ko predsednica komisije ne more sama izbrati sposobne ekipe, ampak polni komisijo iz od držav ponujenih kandidatov. Resorji se delijo malo počez, kot da bi predsednica komisije sestavljala lego kocke, pri čemer so kocke pač takšne, kot so. A lahko od takšne EU pričakujete kaj pozitivnega? Težko.

2019 je. Čas bi že bil, da ta Evropska Unija naredi potrebne korake naprej. Državljani morajo imeti več možnosti, da odločajo o tem, kdo povezavo vodi. Čas bi tudi že bil, da se število komisarjev zmanjša in da predsednik komisije sam izbere svoje sodelavce. Glede na njihovo znanje in izkušnje.

Ampak dobro, dajmo se zdaj ukvarjat s tem, ali je resor za krizno upravljanje, ki ga je v upravljanje dobil Slovenec, nekaj dobrega ali ne. Koalicija bo rekla da, opozicija ne.