Tulsi Hillary Clinton označila za kraljico vojnih hujskačev

Da so ameriški liberalni mediji sovražno nastrojeni proti kongresnici s Havajev in pripanici ameirških oboroženih sil, Tulsi Gabbard, ki se poteguje za demokratsko nominacijo za predsednico in da so s tem enakega mnenja, kot elite v tej stranki, ni nobena novost. Pri tem so stališča Gabbardove čisto v skladu z demokratsko stranko. Edina prava razlika je, da nastopa kot nasprotnica ameriških vojn po svetu.

Bivša prva dama in senatorka iz New Yorka, ki se je na predsedniških volitvah leta 2016 neuspešno soočila z Donaldom Trumpom, povsod vidi ruske prste. Pri tem ni edina. Tako imenovan odpor proti Trumpu, ki je prevzel večino demokratske stranke, ne more priznati, da je bila njihova kandidatka pač slaba in nenehno išče dokaze, da je bila za izvolitev Trumpa odgovorna sovražna sila. Rusi so  krivi za vse. Leta 2016 so tako za koristnega idiota razglašali kandidatko zelenih, Jill Stein, ker se je enkrat udeležila večerje, ki jo je priredila ruska televizija RT in ker bi naj s svojim nastopom Clintonovi odvzela ravno tolilo glasov, da ta ni mogla zmagati.

Nihče ob tem ne omenja Garyja Johnsona, libertarnega kandidata, ki je dobil mnogo več glasov kot Steinova in katerega glasovi bi lahko koristili Trumpu.

‘Ne dajem nobenih napovedi, ampak mislim da so vrgli oko na nekoga, ki je zdaj v demokratski tekmi in jo pripravljajo, da bi bila kandidatka tretje stranke,’ je Clintonova povedala v pogovoru z nekdanjim menedžerjem Obamove kampanje, Davidom Plouffom. Po njenih besedah je ta oseba, ki je ni imenovala, a je vsakomur jasno kot beli dan, da je mislila na Tulsi, nekakšna naložba Rusov. V naravnost nori politični atmosferi ZDA, je veliko takšnih, ki v takšne podle napade celo verjamejo. Torej, da je majorka v ameriških oboroženih silah nekakšna peta kolona zlonamerne tuje sile.

Tulsi Gabbard se ni ustrašila tega napada propadle kandidatke za predsednico ZDA in ji ostro odgovorila na twitterju:

Hvala Hillary Clinton. Ti, kraljica vojnih hujskačev, utelešenje vse korupcije, poosebitev gnitja, zarai česar je Demokratska stranka že tako dolgo bolna, si končno stopila izza zavese. Od prvega dne, ko sem napovedala svojo kandidaturo, je bila kampanja uničiti moj sloves. Spraševali smo se, kdo je v ozadju in zakaj. Zdaj vemo – vedno si bila to ti, skozi posrednike in močne zaveznike v korporativnih medijih in vojnem stroju, prestrašena zaradi grožnje, ki jo predstavljam.

Tulsi Gabbard nima nobenih možnosti, da bi zmagala v demokratski tekmi. Prav tako je že večkrat povedala, da ne razmišlja o neodvisnem nastopu. Kljub temu je samo zaradi njenih zunanjepolitičnih stališč mnogi v demokratski stranki in v z njimi povezanih medijih na smrt sovražijo. Sovražijo sporočilo, da ZDA ne smejo igrati svetovnega policista in da se morajo pogovarjati tudi z nasprotniki. To je tudi eden izmed razlogov, zakaj tako bolestno sovražijo predsednika Trumpa. Ko je dal z raketami napasti Sirijo, so ga označili za predsedniškega, ob umiku s severa Sirije ga obtožujejo malodane izdajstva.

V ZDA vlada vojna stranka in vsi njeni nasprotniki so hitro deležni najhujših napadov.