Bernie na velikem predvolilnem zborovanju v New Yorku: Vrnil sem se

Po svojem zdravstvenem zapletu se je senator iz Vermonta vrnil poživljen in poln energije, kar njegovi kampanji daje upanja, da je še vedno v igri za zmago v demokratski tekmi za kandidaturo za predsednika ZDA.

V soboto se je na predvolilnem zborovanju v mestu New York, zbralo 26000 njegovih podpornikov. S tem je Bernie Sanders zbral do zdaj največjo množico od vseh svojih protikandidatov.

‘Nekaj milj od tu ljudje na Wall Streetu služijo neverjetne vsote denarja in živijo v neverjetnem in ostudnem razkošju, medtem ko se tukaj, cesto od nas, ljudje dan za dnem trudijo, da bi preživeli,’ je povedal množici.

Sandersa je prišla podpreti tudi ena izmed garde mladih kongresnic, Alexandria Ocasio-Cortez. Njena pomoč bo Sandersu zelo koristila, saj bo z njeno pomočjo lahko zbiral podporo med mladimi in progresivnimi Američani, katerih simbol je zastopnica iz New Yorka postala.

Ankete javnega mnenja so v zadnjem času zaznale porast podpore Elizabeth Warren, ki se je zelo približala Joeu Bidenu. Sanders je na tretjem mestu.

‘Več kot pripravljen sem se soočiti s pohlepom in korupcijo korporativne elite in z njihovimi zagovorniki. In bolj kot kadarkoli sem pripravljen ustvariti vlado, ki bo temeljila na principu pravičnosti’, je povedal množici zbrani v Queensbridge parku.

‘Da povem odkrito, vrnil sem se,’  je dodal.