ZDA Madura obtožile narkoterorizma

V času, ko se po ZDA hitro širi koronavirus, imajo še vedno čas in energijo, da škodujejo svojim nasprotnikom po svetu. Kitajska in Rusija, demonizirani kot sta, po svetu pošiljata pomoč, v Washingtonu pa vztrajajo pri sankcijah, ki slabšajo razmere v Iranu in tudi na Venezuelo niso pozabile.

V zadnji potezi so venezuelskega predsednika Nicolasa Madura in druge vodilne uradnike obtožile narkoterorizma in za vse informacije, ki bi lahko pripomogle k aretaciji Madura, ponudile nagrado 15 milijonov $. V Venezueli lahko ob tem le skomignejo z rameni, saj so že zelo dolgo tarča brutalnih sankcij.

Obtožbe na Madurov račun ne bodo ničesar spremenile. Če množični protesti opozicije, sponzorirani tudi iz tujine, niso privedli do prevrata, tudi ponujanje nagrad tega ne bo.

Jasno pa je, da se bo pritisk na Venezuelo nadaljeval. Na vseh področjih. Pri tem seveda v Washingtonu in med nasprotniki trenutne venezuelske oblasti nikoli ne bodo priznali, da so slabe razmere v Venezueli v veliki meri tudi posledica zlonamernih potez in nenehne gospodarske vojne.