Bizarno. Policija se ima čas ukvarjati z brisanjem grafita Janeza Janše

Večer:

Na območju mariborskega kompleksa alternativne kulture Pekarna je bilo v soboto več policistov in gasilcev, ki so prišli izbrisat novo nastali grafit Janeza Janše. Gre za grafit, ki naj bi se pojavil v teh dneh in upodablja aktualnega predsednika vlade z iztegnjeno roko.

Podobna risba naj bi bila na eni od sosednjih stavb že pred leti, a so jo po nekem času prepleskali. Tokratni grafit s podobo Janše in napisom “smrt narodu svoboda fašizmu” pa je povzročil presenetljivo hitro akcijo in na več nivojih.

Mar nimajo drugega, bolj pomembnega dela? In kaj, če bodo nasprotniki predsednika vlade zdaj začeli množično risati podobne grafite? Jih bo policija preganjala?

V petek zvečer se je v Ljubljani odvil nenavaden protest proti vladi. Na kolesih.

RTV Slovenija:

Protest Z balkonov na kolesa, ki ga je na Facebooku podprlo oziroma organiziralo nekaj več kot dvajset skupin, je bil zaradi nekaterih ukrepov vlade za danes napovedan že pred včerajšnjo oddajo Tarča na Televiziji Slovenija, ki je s svojimi razkritji o načinu kupovanja zaščitne opreme med epidemijo močno razburila slovensko javnost. Nato pa se je protest z balkonov preselil na kolesa.

Za razliko od popisovanja udeležencev protesta Stopala upora, tokrat policija ni imela odgovora na tako inovativen način protestiranja. Spomnimo, da bi naj v okviru protesta Stopala upora udeleženci posamično prihajali na Trg republike in na tla lepili papirnata stopala. Policija si je za nalogo vzela, da jih popiše. No, za kolesarji se ni še nihče poganjal, čeprav je čisto mogoče, da se v prihodnosti kdo celo bo.