Aaron Bastani o kulturnem marksizmu

Politična desnica po vsem svetu je začela na veliko uporabljati besedno zvezo kulturni marksizem, kadarkoli želi obračunati s politično levico. Gre za slamnatega moža, po katerem lahko po mili volji tolčejo, kadarkoli jim ni všeč, kaj se dogaja na univerzah, v medijih, celo na ulicah. Podobno so naredili z zloglasno Antifo, ki jo vidijo vsepovsod.

Ne dvomim, da obstaja veliko profesorjev, ki so radikalni levičarji, ki prisegajo na marksizem, politično korektnost ali socialno pravičnost in da je tudi veliko aktivistov, ki mislijo, da bodo jutri sprožili veliko revolucijo. Toda, bodimo realni, nikjer ni videti neke globalne zarote, ki bi ves svet spremenila v Severno Korejo, nekaj, kar se desnici tako pogosto prikazuje v njihovih nočnih morah. No, tu je še ena laž, ki se ji vdajajo na desnici. Nihče ne bi rad posnemal Severne Koreje, niti na bolj radikalni levici.

Aaron Bastani dobro razloži, kako se je razvila ta teorija zarote skrajne desnice.

Mimogrede, če vas zanima več socialističnih pogledov, vam priporočam britansko stran Novara Media, za katero dela Bastani. Imajo dober Youtube kanal. Večinoma se sicer ukvarjajo z britansko politiko.