Melanija Trump ujeta na posnetku

Svoje si mislim o prijateljih, ki na skrivaj snemajo pogovore, potem pa jih skušajo drago unovčiti. To je storila nekdanja svetovalka prve dame ZDA, Melanije Trump. Na CNN so predvajali dve leti star pogovor s Stephanie Winston Wolkoff, ki je sicer tudi napisala knjigo Melania in jaz. Najverjetneje ne gre za politični napad, ampak samo za koristoljubje. Predsedniške volitve so tik pred vrati in tržišče za knjigo o Trumpovi ženi bo ogromno.

Melania Trump ni Michelle Obama. Z njo se nima smisla pretirano ukvarjati, ker se očitno sama noče pretirano ukvarjati s politiko. Da bi nasprotovala moževim odločitvam, ne moremo pričakovati, glede na karakter, ki ga Trump kaže. Mora biti zelo težko uveljavljati svoje poglede ob človeku, ki tako brezobzirno reže celo svoje najbližje sodelavce, kadarkoli ni zadovoljen z njimi, ali ti postanejo kritični do njegovega načina vladanja.

Ampak nekaj pomembnega še vseeno lahko izbrskamo iz objave posnetka pogovora z Melanio. Ko govori o ločevanju otrok od svojih staršev na mehiški meji, pravilno poudari, da pod Obamo takšnih vprašanj ni bilo. Zaveda se, da ji večina medijev ni naklonjena in bo pokopala vsako pozitivno novico iz Bele hiše, hkrati pa za napad uporabila vse, česar prej pod Obamo ni hotela videti. Malokdo namreč ve, da je Obamova administracija iz države izgnala rekordno število ilegalnih imigrantov in da so se scene, kakršne je ves svet imel možnost videti pod Trumpovim predsedovanjem, odvijale že mnogo prej.

Pomembno se mi zdi, da je Melania, vsaj po njenih besedah, v enem primeru skušala ponovno združiti starše s svojim odvzetim otrokom, a ji to ni uspelo, ker se ni mogla prebiti skozi ves proces in upoštevati zakonodajo. O tem seveda nikoli nismo slišali niti besede in ameriška prva dama ima prav, da je to samo zato, ker jo, skupaj z vso Trumpovo administracijo, mediji sovražijo.

Melania Trump ni in ne bo odločilno vplivala na predsedniško kampanjo. Preprosto ni tip človeka za kaj takšnega. A kaže tudi, da jo še v primerih, ko skuša kaj storiti, ignorirajo. Raje izkoriščajo neetično pridobljene posnetke za vzbujanje pozornosti. Le še en razlog, zakaj toliko Američanov medijem ne zaupa več.