Aleksandra Pivec o Karlovem povratku

‘Bliža se tako težko pričakovani kongres stranke DeSUS. S tem kongresom se bo zaključil dolgotrajen in brutalen projekt moje zamenjave na mestu predsednice stranke,’ na svojem Facebook profilu piše Aleksandra Pivec.

Podpredsednica v Janševi vladi, kmetijska ministrica in predsednica DeSUS-a je bila deležna silovitega obdelovanja v medijih, ki so jo zaznali kot šibek člen vladne koalicije. To je bil poglavitni razlog, zakaj je bilo o njej toliko povedanega in zapisanega in zakaj so se na družabnim omrežjih proti njej vrstili malodane histerični napadi, polni sovraštva in seksizma. Ker je Janševa SDS imuna na vse napade, so želeli spodkopati njegove partnerje in to jim je v veliki meri tudi uspelo. Toda, za zdaj ta strategija še ni prinesla zamenjave oblasti. Tudi brez Aleksandre Pivec DeSUS vztraja v koaliciji. To ni presenečenje. Ni bila namreč Pivčeva tista, ki bi kar sama stranko popeljala v Janšev objem. Poslanci te stranke so, kljub temu da so jo na koncu sami odžagali, to storili kar sami.

A zdaj bi se naj na vodilni položaj v stranki znova povzpel Karl Erjavec. Tako piše Aleksandra Pivec:

Bliža se čas za odpiranje šampanjcev, nazdravljale bodo politične, medijske in druge elite. Vrača se Karl❗, ki ga danes osrednji mediji opisujejo, kot velikega rešitelja in izkušenega politika, ki nas bo popeljal v čase stare slave. Katera stara slava je to, nam ne pojasnijo. ⁉️Je to blamaža z arbitražo in prisluhi? So to pokojnine v višini 1000 evrov in več? Je to skorajda dnevno izsiljevanje koalicijskih partnerjev, katerega namen je zgolj medijska promocija in zagotavljanje položajev ⁉️ In ta stara slava ima še mnogo drugih zanimivih mejnikov…

Da. Je že smešno, da je Erjavec postal up vseh tistih, ki so ga še pred nekaj leti silovito črtili. Spomnimo se tudi navdušenja, ko je vajeti stranke prevzela Pivčeva. Toda, praznovanje je morebiti preuranjeno. Kdo pa ve, kako se bo Erjavec odločil. Navsezadnje je politika trgovina in Janša je svojim partnerjem do zdaj ponudil zelo veliko. Koliko lahko da Damijan? Res lahko obljublja, da bo DeSUS politično preživel, če se bo povezal z njim, ampak kdo ve, če je to res. Kljub vsemu lahko tej stranki na naslednjih volitvah spodleti, še posebej, ker se bo s SAB Alenke Bratušek boril za iste volivce. No, če bo Aleksandra Pivec stopila na pot samostojne politične kariere, bodo že trije, kar pomeni, da se lahko ti glasovi tako razdrobijo, da vsi ostanejo pred vrati Državnega zbora.

Marsikomu se to ne zdi lepo, ampak politične stranke se borijo za svoje interese, za svoje volivce. DeSUS je pod Janšo že veliko dobil. Kaj jim lahko ponudi Damijan? Višanje pokojnin? Kakšen dober položaj, ministrstvo? Glede na to, da bi KUL pod Damijanom morala imeti kar šest strank, to ni ravno verjetno. V tej igri podkupovanja opozicija pač nima najmočnejše roke. Da ne pozabimo, tudi če DeSUS prestopi k Damijanu, ta še vedno nima dovolj poslancev. Še vedno bi moral pridobiti koga iz SMC-ja.

Vse to napoveduje čas kupčkanj in čas novih izsiljevanj, katerih glavni namen in povod bo deljenje položajev in utrditev starih elit za ohranjanje obstoječih privilegijev.‼️‼️

Nam pa bodo poskušali za ta čas zavezati na oči ruto in se igrali z nami slepe miši, da ne bi opazili, kaj se dogaja okrog nas. To bo čas prelomljenih zavez, obljub in načel.‼️

Res je malo smešno, da tisti, ki tako ponižujoče govorijo o strankah DeSUS in SMC, o Počivalšku, o poslancih SMC-ja in DeSUS-a in ki so tako slabšalno govorili o Karlu Erjavcu, zdaj v te ljudi polagajo svoje upanje. Kako, najprej ste Počivalška obtoževali korupcije, zdaj bi pa bil dober, če bi šel v Damijanovo vlado? Kar tako bi bilo vse pozabljeno? Mediji bi začeli celo o Erjavcu, o katerem so imeli toliko za povedati, govoriti kot o rešitelju in mu peti hvalo? Oprostite, to je pa že preveč.

No, glede na to, da Aleksandra Pivec ni bila noben problem, dokler je bila v Šarčevi vladi, je pa se nanjo kar vsulo, ko je vstopila v Janševo, je vse popolnoma jasno.

In ne, ni prav. Potrebujemo več poštenosti. V politiki, v medijih. Da je Janez Janša grožnja naši demokraciji, ne sme biti izgovor.