Dan, ko je desnica naenkrat odkrila sovražen govor

Bilo bi smešno, če ne bi bilo žalostno. Potem ko so predstavniki najmočnejše politične stranke na desnici, njihovi podporniki, njihovi novinarji, njihovi politiki, celo sam njihov vodja leta in leta zastrupljali državo s svojim sovraštvom in besno klatili vse naokrog z žaljivimi opazkami (Židan je bil svinski pastir, Šarec slab komedijant, Bratuškova šivilja, novinarke RTV Slovenija prostitutke, itd.), bi zdaj politična desnica želela, da se strasti umirijo.

Koalicijske stranke in oba poslanca narodnih manjšin zahtevajo sejo pristojnih odborov DZ-ja glede stopnjevanja sovražnosti.

RTV Slovenija:

Besede imajo neverjetno moč in predstavljajo odtis, ki ga vsak dan znova pustimo v svetu,” je na novinarski konferenci povedal vodja poslancev NSi-ja Jožef Horvat. Po njegovih besedah ne želijo biti politično sodišče, a je njihova naloga, da budno spremljajo dogajanje v družbi in se na sovražne pojave pravočasno odzovejo.

Najbolj zabavni so pri SDS:

Poslanka SDS-a Alenka Jeraj je opozorila, da v SDS-u že vrsto let prejemajo grožnje in žalitve, zlasti predsednik Janez Janša. Po mnenju SDS-a se je nestrpni govor začel z naslovnicami Mladine, ki da jih nikoli niso obsodili ustvarjalci javnega mnenja in organi pregona. Po njenih ocenah krivdo nosijo tudi tožilstvo oz. organi pregona, pri čemer je spomnila, da tožilstvo ni obsodilo primerov napisa “smrt Janšizmu“.

Ni jim všeč zdravilo, ki so ga toliko časa predpisovali vsem drugim, drugače mislečim.

Poglejte, strinjam se, da je potrebno premirje. Naj se obe strani našega velikega političnega razkola zavežeta, da se ne bodo več žalili in napadali. Naj določijo besede, s katerimi se več ne bodo obkladali. A veste kaj mislim? Da do takšnega sporazuma nikoli ne bo prišlo, ker si bo največja stranka koalicije vedno jemala pravico, da vsakomur, s komer se ne strinja, reče karkoli jim že ravno pade na pamet. Premirje sevefa ni mogoče, če nekdo nenehoma strelja po svojem nasprotniku.

V bistvu tukaj gre za napad na svobodo izražanja. Politična desnica bi utišala politično levico, sama pa še naprej zastrupljala državljane z najbolj grdimi opazkami. Seveda, če oni komu rečejo, da je Udbovec, se tem ni nič narobe, ker da je takšna pač resnica. Če jih kdo nasprotno označi za fašista, je pa to nekaj, kar je treba preganjati.

Zatorej, politična desnica, predvsem največja stranka koalicije in vsi njeni mediji in vojske na družabnih omrežjih naj naredijo prvi korak. Preprosto naj nehajo žaliti in spodkopavati enotnost slovenskega naroda. Potem bomo vaše pozive k umiritvi lahko začeli jemati resno. Nič prej.