Za kitajsko mladino le tri ure igranja spletnih iger na teden

Dobro bi morali premisliti, če takšna rešitev ne bi bila dobra tudi za nas. Namreč, pretirano igranje video iger, predvsem spletnih iger, samo škoduje. Da, tudi video igre imajo svoje koristi in tega ne gre zavreči, vendar pa je to tako kot z rdečim vinom. Če ga spijete en kozarec vsakih nekaj dni, je to zelo koristno, če pa vsak dan spraznite dve steklenici, imate problem.

Večer:

Na Kitajskem so oblasti na željo zaskrbljenih staršev mladoletnikom prepovedale igranje videoiger ob delavnikih in ga omejile tudi ob koncu tedna

Najstniki, mlajši od 18 let, lahko zdaj na Kitajskem igrajo spletne igre le še tri ure na teden – po eno uro v petek, soboto in nedeljo, in še to le med 20. in 21. uro. Zaostrovanje omejitev, ki jih je leta 2019 določila Nacionalna uprava za tisk in javne objave (NPPA) in omejila igranje na 90 minut med delavniki in tri ure med vikendi, naj bi preprečilo zasvojenost mladih Kitajcev z videoigrami.

Problem predvsem spletnih iger je v tem, da so narejene tako, da uporabnika prikujejo pred zaslon za čim več časa. Podoben problem se pojavlja tudi pri družabnih omrežjih. To ni zdravo, to ni koristno. V osnovi seveda ni nič slabega ne v igrah, ne v družabnih omrežjih, le pravilno jih moramo uporabljati. Ker podjetja sama ne bodo naredila pravega koraka, jim pri tem morajo pomagati države. Podjetja imajo seveda interes, da čim bolj okupirajo čas čim večjega števila ljudi, ne da jih recimo izobražujejo.

Na žalost video igre ostajajo dokaj neizkoriščene, ko gre za izobraževanje, čeprav imajo ogromen potencial.