Naša dežela bo na volitvah nastopila samostojno

Tako predsednica stranke Naša dežela, Aleksandra Pivec.

V predvolilnem času smo pripravljeni na vsa zavezništva in povezovanja, ki so usmerjena v krepitev sredinskega političnega bloka, nismo pa pripravljeni na pragmatična politična preračunavanja s seštevanjem odstotkov več političnih strank, z namenom dosega oziroma preseganja praga za vstop v državni zbor.

Aleksandra Pivec, ki ob skoraj popolni medijski blokadi, po državi pridno gradi strankarsko infrastrukturo, očitno računa, da lahko sama zbere dovolj podpore za preboj v Državni zbor. To bo seveda velik izziv.

Odločitev bo prispevala k večji razdrobljenosti političnega prostora, kjer si bodo stranke z manjšo podporo medsebojno kradle glasove. Naša dežela bo po eni strani bila boj za upokojence z Alenko Bratušek in propadajočo DeSUS, na drugi strani pa bo bržkone nabirala glasove med podeželskim prebivalstvom in računala na prepoznavnost, ki jo bivša ministrica za kmetijstvo ima. Tam bo njen glavni tekmec SLS.

Odločitev, da se ne pridruži novemu gibanju Povežimo Slovenijo, s katerim Zdravko Počivalšek, Andrej Čuš, Franc Kangler in drugi želijo napraskati dovolj podpore za preboj v Državni zbor je pogumna, a morebiti ne najbolj modra. Gre namreč za kar nekaj političnih sil, ki bodo nagovarjale desno sredino. To bo sicer počela tudi Nova Slovenija, ki bo kakor mnogi drugi imela veliko težav, da se distancira od osovražene SDS.