No, kje je zdaj ruska invazija v Ukrajino?

Tedne smo poslušali poročila zahodnih medijev, da Putin pripravlja veliko invazijo v Ukrajino. Nekateri so šli celo tako daleč, da so širili zemljevide z načrti ruskih napadov, ki bi se naj razširili na vse ozemlje ukrajinske države. Nič ni pomagalo, da so v Moskvi poudarjali, da sami ne bodo napadli prvi, ampak da bodo posredovali, če bodo oblasti v Kijevu izvedle napad na uporniški republiki v Donbasu.

Dnevi minevajo, ruskega napada pa ni. Kot poroča N1, je celo prišlo do umika dela zbranih ruskih sil v bližini ukrajinske meje:

Več kot 10.000 pripadnikov ruske vojske se je vrnilo v vojaške baze po večmesečnih vajah, ki so ob naraščanju napetosti potekale na jugu Rusije in v bližini ukrajinske meje, so danes sporočili iz Moskve.

Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da so manevri “bojnega usposabljanja” potekali na več lokacijah v okolici mest Volgograd, Rostov in Krasnodar, ter na zasedenem polotoku Krim, torej na območjih v neposredni bližini Ukrajine.

Ni prvič, da so zahodni mediji in politiki lagali, da je velika ruska ofenziva tik pred vrati. Kljub temu jim veliko ljudi še vedno zaupa. Nobeno presenečenje ne bo, če se zgodbe o agresivni ruski državi, ki da pripravlja ogromno vojaško operacijo proti sosednji Ukrajini, ne bodo v nekaj mesecih znova pojavile.