V Rusiji avtomobilski trg le počasi okreva

Verjetno najbolj prizadeta panoga zaradi zahodnih gospodarskih sankcij v Rusiji je avtomobilska. Kmalu se je namreč izkazalo, da so ruski proizvajalci močno odvisni od tujih dobaviteljev. Po februarju prejšnjega leta, ko se je začela posebna vojaška operacija v Ukrajini, se je pokazala vsa zgrešenost gospodarskega modela, ki stavi na odvisnost od tujih virov in ruska proizvodnja avtomobilov je drastično padla. Nekatere tovarne so se celo ustavile.

Posledično je močno padla tudi prodaja novih avtomobilov. Novembra je bila padec na letni ravni osupljivih 61,6%. Decembra je sledilo okrevanje, saj se je na mesečni ravni prodaja povečala za 10%, na 56745 novih lahkih vozil. Na letni ravni se je tako padec znižal na 58%.

Izvestija:

Po podatkih strokovnjakov je bilo več kot 70% vseh v decembru leta 2022 kupljenih novih avtomobilov ruskih in kitajskih znamk. Med znamkami je vodila domača Lada, ki je decembra prodala 19677 primerkov. Sledile so kitajske znamke: Chery (7815 avtomobilov), Geely (4483) in Haval (4406 kosov). Top petereco zaključuje korejska Kia (3532 avtomobilov).

Vidimo lahko, da so odhod zahodnih podjetij dobro izkoristili Kitajci, ki se bodo na ruskem trgu v prihodnje počutili kot doma. A tudi domača podjetja so se vrnila v igro, čeprav je za njimi in tudi še v prihodnje bo veliko ovir. Namreč, nadomestiti morajo vse sestavne dele, ki so jih prej lahko uvažali z zahoda, to pa terja svoj čas. Bo pa zanimivo opazovati, ali se bodo česa naučili iz posledic svoje odvisnosti od globalnih trgov in ali bodo ruska podjetja in ruska država v prihodnje več stavili na samozadostnost. Na številnih področjih so to namreč uspešno izvedli, zaradi česar so tudi posledice zahodnih gospodarskih sankcij manjše kot bi lahko bile. Avtomobilska industrija ni bila med njimi.