EU bi preganjala ruske vojne zločince

V še eni rahlo smešni potezi, Evropska unija pripravlja vzpostavitev urada mednarodnega tožilstva za vojne zločine v Ukrajini. Jasno da zločinov ukrajinske strani nihče ne bo preiskoval in da bo tožilstvo usmerjeno proti Rusiji. Jasno je tudi, da Evropejci nimajo in ne bodo imeli nobene moči, da bi tiste Ruse, ki jih bodo obtožili zločinov, lahko preganjali. Se pa vse skupaj dobro sliši, no, vsaj naši inteligenci, ki je povsem zaprisežena svoji rusofobiji se to dobro sliši. Mogoče bodo zaradi tega ponoči lažje spali, vsaj do trenutka, ko bodo povsem pozabili na Ukrajino in bo na vrstnem redu kakšna druga boleča rana v svetu.

RTV Slovenija:

Evropska unija pripravlja vzpostavitev urada mednarodnega tožilstva za vojne zločine v Ukrajini, je po neformalnem zasedanju pravosodnih ministrov v Stockholmu povedal evropski komisar za pravosodje Didier Reynders.

“Ministrom sem pojasnil, da vzpostavljamo možnosti za urad mednarodnega tožilstva v Haagu v okviru skupne preiskovalne skupine ob podpori agencije Eurojust. To mednarodno tožilstvo bo koordiniralo zbrane dokaze, predvsem za kaznivo dejanje agresije,” je dejal Reynders.

Rusi evropskih odločitev seveda ne bodo spoštovali in nikomur niti na pamet ne bo padlo, da bi ruske državljane predajali nekemu evropskemu sodišču. Gre za še eno nesmiselno potezo, ki je bolj namenjena javnosti in vodilnim elitam, da si potem lahko lažejo, da so hudobnemu ruskemu medvedu zadale nek hud udarec. Podobno kot pri sankcijah, ki ruskemu gospodarstvu zadajajo površinske rane, enako in če ne bolj pa škodijo evropskemu gospodarstvu.

Gre pa za še eno potezo, ki bo poglobila prepad med kolektivnim zahodom, katerega del so države članice EU in Rusijo. Kako si ti ljudje predstavljajo dialog, če bo neka insitucija z obtožbami bremenila navišje predstavnike ruske oblasti, ne vem. In ne, ruske množice ne bodo strmoglavile trenutne oblasti in jo nadomestile s kompradorsko elito, pripravljeno v interesu zahodnih držav razbiti rusko državo in jo spremeniti v kopijo Afrike, polno majhnih, nemočnih državic, kjer bodo zahodna podjetja lahko brezobzirno ropala resurse, zatirala prebivalstvo in preostanek ruske države pripravljale za spopad s Kitajsko. Devetdeseta leta so že zdavnaj minila.

Prepad se poglablja, pripravljenosti na dialog je vedno manj, zaupanja prav tako. Pred nami so leta, mogoče celo desetletja spopadov z Rusijo in slej ko prej nova železna zavesa, ki nas bo delila. Kje bo ta potekala, bo odločila vojna v Ukrajini. In da, bržkone bo potekala nekje po ozemlju same Ukrajine.