Pogovor Uroša Lipovščka z Jeffreyjem Sacsom

V naših medijih je le malo ljudi, ki si drznejo razmišljati s svojo glavo in si nezaželene misli celo izraziti. To je razumljivo, ker so posledice boleče. Tiste, ki se ne uklonijo, preprosto režejo. Polono Frelih, ker ni ponavljala rusofobne propagande, Marka Potrča, ker je dvomil v ukrepe boja s Covidom-19, Tomaža Mastnaka, ker je bil na napačni strani v obeh primerih.

Uroš Lipušček je eden redkih, ki presegajo neumno propagando, zaradi česar mu tudi ne pustijo veliko prostora. Sam se držim svoje diete, kar se tiče spremljanja medijev in pazim, da sicer spremljam, kaj večina medijev poroča, vendar pa se pri tem omejujem. V resnici namreč nima smisla vedno poslušati vedno eno in isto, še posebej, če gre za očitne laži in tudi ni prav, da bi za neumnosti porabil preveč svojega časa. No, kljub tmeu občasno opazim, da kdo z glavo preveč kuka iz vrste in mi je hitro jasno, da bo postal tarča napadov in ga bodo izločili. Uroš Lipušček ni nobena izjema. Če bi bil, bi ta pogovor imel na RTV Slovenija, ne na Televiziji AS, ki ima pač bolj malo gledalcev.

Vsakomur priporočam, da omeji, ne pa povsem konča svoje spremljanje velikih medijev. Večer, Delo, Dnevnik, RTV Slovenija, Pop Tv. Vsake toliko časa je dovolj, izvedeli boste vse, kar vam hočejo vbiti v glavo, ker to vedno znova ponavljajo. Večino časa raje porabite, da si najdete druge vire informacij, ki vam bodo nudili bolj pošteno obravnavo problemov, s katerimi se sooča naš svet.