Američani za svoj napad na plinovod obtožili Ukrajince

Spomnimo, takoj po sabotaži plinovodov Severni potok 1 in 2 so zahodni politiki in mediji, čeprav je bilo povsem jasno, da za napadom stojijo Američani, krivdo želeli zvaliti na Rusijo. Bil je to pač še en v seriji nesmiselnih propagandnih izpadov, katerim ne more verjeti noben pošten in razgledan posameznik. Jasno, če bi rusko vodstvo želelo prekiniti povezavo z Nemčijo, bi plinovod zaprli na svojem ozemlju, če pa bi želeli zaostriti energetsko krizo v Evropi, bi lahko recimo sabotirali plinovod med Norveško in Poljsko. Ali pa preprosto nehali izvažati svoje energente v Evropo. Kar, kdo bi to razumel, še naprej veselo počnejo, le da po ovinkih.

Prekinitev povezave med Rusijo in Nemčijo je bila v interesu ZDA in ameriški predsednik Biden je že prej dal vedeti, kaj se bo zgodilo v primeru vojne v Ukrajini. Kot je razkril legendarni ameriški novinar Seymour Hersh, so Američani s pomočjo nekaterih evropskih zaveznikov res izvedli napad na ključno infrastrukturo, kar bi v kakšnih drugih časih lahko razumeli kot napoved vojne. Ne le Rusiji, ampak tudi Nemčiji, ki je postala žrtev ameriških igric in ki jo ti vedno bolj stiskajo v kot in izsiljujejo, da z orožjem zalagajo Ukrajince.

Čeprav so zahodni mediji nameravali Hershovo zgodbo pomesti pod preprogo, to v svetu družabnih omrežij ni moglo delovati in kmalu je ves svet izvedel, kaj so si privoščile ZDA. Očitno, da bi resnico vsaj malo omejili, so si Američani, ob družni in poslušni podpori večine zahodnih medijev, izmislili zgodbico, da so napad izvedli neki Ukrajinci, z neke jahte. Popolnoma nora zgodba, ki je hitro postala tarča posmeha. Ampak, če mislite, da je to ustavilo medije, da te neumnosti ne bi širili, se motite. Živimo v svetu, v katerem se prodajajo bizarne neumnosti in ta je ena izmed njih. Če bi s tem soočili kakšnega novinarja, ki piše te pravljice po nareku, bi se zagotovo na smrt sporekel z vami in vas imel za teoretika zarote. Ker ne verjamete, da je nekaj Ukrajincev, z neka majhne jahte, izvedlo terorističen napad v vodah, ki jih nadzoruje NATO pakt.

Da, tako daleč smo prišli.