Pogovor s Tomažom Mastnakom

Tomaža Mastnaka so, ker je mislil po svoje, izbrisali. Tako pač pri nas deluje sistem cenzure. Nekaj časa ti mogoče še dopuščajo nekaj prostora, potem pa začnejo klicati razni gorečneži in zahtevati, da se sodelovanje prekine. Tako so tudi z Dnevnika pospravili Mastnaka. Potem se pa čudijo, zakaj tiskanim medijem pada branost, ali zakaj vedno več ljudi informacije pobira s spleta. Hkrati se takšni ljudje, ki svarijo pred ‘rusko propagando’ in iz javnega prostora brišejo vse oporočenike še hvalijo, da so zagovorniki svobode govora. Noro.

V vsem se z Mastnakom seveda ne strinjam, ampak pomembno se mi zdi, da se slišijo tudi drugačni glasovi, ne samo monotono piskanje vedno ene in iste propagande, pa če gre za Covid-19 ali za vojno v Ukrajini.

Pogovor za Platformo 39 je sicer nekaj mesecev star, a še vedno aktualen.

Dodal bi nekaj glede bioloških laboratorijev v Ukrajini. Dejstvo je, da ZDA so in še vedno financirajo kar nekaj takšnih laboratorijev po vsem svetu. Veliko vprašanje seveda je, čemu se namenjeni. Razumljivo, ruska propaganda takšne priložnosti ne more izpustiti iz rok, čeprav tudi na ruski strani niso kdo ve kako vztrajali pri različici zgodbe, da gre za laboratorije namenjene pripravi biološkega orožja. Na kratko, kdo bi vedel. To je pač ena izmed zgodb, ki lebdi v informacijskem prostranstvu in okoli katere je mogoče postaviti vse polno teorij zarot. Ne bi pa si upal, predvsem po ameriškem napadu na plinovod Severni potok in po vseh lažeh, ki so jih v preteklih mesecih proizvedli zahodni mediji, trditi, da na tej zgodbi ni ničesar. Še enkrat, kdo bi vedel.