Kdo je skušal v Veliki Britaniji zastrupiti bivšega ruskega vohuna?

O tem ni veliko za povedati. Mar ni čudno, da bi Rusi tik pred predsedniškimi volitvami in v letu, ko prirejajo Svetovno prvenstvo v nogometu, izvedli atentant na svojega bivšega vohuna in njegovo hčerko, potem, ko je v Rusiji zaradi izdajstva prestajal zaporno kazen in osem let potem, ko so ga zamenjali za nekaj ruskih vohunov, ki so delovali v ZDA? Ni logično, mar ne? Če bi Rusi hoteli, bi ga ubili takoj. A prav to nam skušajo zdaj prodati. Da se je hudobni Putin, ali vsaj nekdo iz ruskih obveščevalnih služb, odločil odstraniti Sergeja Skripala in je s tem še enkrat več dokazal vso zlonamernost ruskega režima.

Čudna so takšna naključja, ko nasprotniki zahoda ravno v primernem trenutku izvajajo napade s kemičnim orožjem (za kar krivijo sirsko oblast) ali atentate na svoje bivše vohune. Tako čudno se to zdi, da se moramo vprašati, ali ne gre le za manipulacije. Kdo ve, če Britanci sami niso odstranili bivšega ruskega vohuna, ko jim ta ni bil več uporaben, da bi potem obtožili Ruse in s tem skušali opravičiti nove sankcije, ali celo bojkot Svetovnega prvenstva v nogometu. Navsezadnje smo lahko videli  nepravično kaznovanje čistih ruskih športnikov, ki na Olimpijskih igrah v Južni Koreji niso smeli nastopati pod svojo zastavo. Proti Rusiji se vodi vojna na vseh področjih in vse je dovoljeno.

Nič ni presenetljivega v tej igri. Celo zelo predvidljivo je. Na koncu bo ruski predsednik obveljal za krivega za še eno grozodejstvo, kar bo upravičilo nove pritiske na rusko državo. Podobno kot v primeru Litvinenka, bo večina verjela, da se je zgodil ruski napad in nič jih ne bo moglo prepričati v nasprotno.