Tudi Jadranka Rebernik in Andrej Perko imata na RTV Slovenija vso pravico povedati svoje mnenje

Včeraj zvečer je oddaja Utrip dodobra razburkala družabna omrežja. Avtorica Jadranka Rebernik je namreč v bistvu le povzela podobo Slovenije, ki jo je prejšnji mesec narisal voditelj SDS, Janez Janša in zaradi česar sem tudi zapisal, da si je njegovo analizo dobro prebrati, ker se bo od zgoraj navzdol širila naprej. Imel sem še kako prav.

Podoba Slovenije, kakršno je predstavila Rebernikova, je razburila levico, ki je v Utripu videla le ponavljanje stališč SDS. Ta Slovenija v resnici nima veliko skupnega z resničnostjo, saj je namenoma predstavljena tako črnogledo, kot bi bili malodane tik pred propadom. Pokvarjene elite da nam vladajo, vse da je zanič, prebuditi da se moramo in verjetno je to mišljeno, podpreti opozicijo in tako dalje. Z veliko večino izrečenega se sam ne morem strinjati, zdi se mi celo navadna oslarija za naivne in širjenje teorij zarot. Tudi kakšna očitna neresnica se je znašla vmes.

Ponovila se je zgodba z gostovanjem Andreja Perka na taisti televiziji, pri Jožetu Možini, seveda. Tudi tisti pogovor sem si ogledal in z večino se nisem mogel strinjati. Seveda, s sporočili gospoda Perka sem se lahko seznanil že prej. Tisto, da je treba brati, pisati in biti telesno aktiven, podpišem takoj. Disciplina je tudi pomembna. Druge stvari so za lase privlečene.

Ne bom se na tem mestu ukvarjal s samim sporočilom ne Perka, ne Rebernikove. Tudi v primeru pogovora z Možino, se je na družabnih omrežjih pojavil vihar in številni jezni pozivi, da do takšnih pogovorov na nacionalni televiziji nikoli ne bi smelo priti. Tukaj se namreč ne strinjam. Tudi, če zavračam sporočilo, menim, da je dobro za našo družbo, če so ljudje izpostavljeni različnim mnenjem. V obeh primerih mislim, da sta bila daleč od sovraštva polnih izpadov na družabnih omrežjih. Da sta bila mogoče za koga žaljiva, a vsekakor potrebna, da se lahko državljani seznanijo z mnenji, ki jih številni ne delijo. Za razliko od propagandne Nova24tv, je RTV Slovenija tista, ki mora preprečevati ustvarjanje mehurčkov, v katerih vsi mislijo enako in drugačna sporočila nikoli ne dosežejo gledalcev.

To je potem tudi vse. Gremo dalje.

One thought on “Tudi Jadranka Rebernik in Andrej Perko imata na RTV Slovenija vso pravico povedati svoje mnenje

Komentarji so zaprti.