Ker se noče odpovedati nastopu v Rusiji, so se Ukrajinci odpovedali nastopu svoje predstavnice na Evroviziji

Evrovizija bi morala povezovati, ne razdvajati. Toda, vsi vemo, da je ta šov že zdavnaj prenehal biti festival dobre glasbe in se je spremenil v tekmovanje v neumnosti. Glasuje se na podlagi vsega drugega, samo ne glede na kvaliteto. V vse skupaj se vlači tudi politiko.

Da je temu tako v Ukrajini, ni nobeno presenečenje. Letos so šli tako daleč, da se bodo celo odpovedali nastopu na Evroviziji. Poroča Siol:

Ukrajinska nacionalna radiotelevizija je sporočila, da na letošnji izbor Pesem Evrovizije ne bodo poslali svoje predstavnice. Pevka Maruv, zmagovalka nacionalnega izbora, je namreč zavrnila njihovo zahtevo, naj ne nastopa v Rusiji, zato so jo obtožili, da ne razume, da bi morala nastopati kot predstavnica ukrajinskega javnega mnenja. Ona se je na to na Instagramu odzvala z besedami: “Sem glasbenica, ne pa orodje v politični areni.”

Leta 2017 so Ukrajinci onemogočili nastop ruski predstavnici, ker je ta prej nastopala na Krimu. Ukrajina sama je zmagala leto prej samo zato, ker so s tem druge evropske države hotele poslati politično sporočilo Rusiji.

K sreči so številni glasbeniki toliko pri pameti, da se ne ozirajo na želje po poglabljanju prepadov. Za svojo glasbo ne postavljajo meja, ampak podirajo zidove.

Zmagovalka ukrajinskega izbora za Evrovizijo: