Tudi za razkritje elektronskih sporočil Hunterja Bidena bi naj bili krivi Rusi

Ne, nikoli ne bo konca tej noriji. Kot poroča Politico, je več kot 50 bivših ameriških obveščevalcev podpisalo pismo, v katerem so izrazili mnenje, da ima zadnje razkritje elektronskih sporočil Hunterja Biden vsa znamenja ruske informacijske operacije. Sin demokratskega kandidata za predsednika ZDA, se je namreč znašel sredi velike zgodbe, ki ga skupaj z njegovim očetom povezuje s senčnimi posli z Ukrajinci. New York Post je objavil elektronska sporočila, ki obujajo sicer že dolgo znano zgodbo in niti cenzura na družabnih omrežjih je ni ustavila.

In so seveda takoj na vrsti Rusi. Kadarkoli demokrati ne vedo, kako se boriti z republikanci, na dan potegnejo Putina. Kot da republikanci ne bi znali vdreti v računalnik Hunterja Bidena in si pridobiti ne le elektronska sporočila, ampak tudi nekaj kočljivih fotografij, vse v želji da čim bolj škodijo Trumpovemu konkurentu.

Lahko si mislimo, da bodo v primeru Trumpove zmage na sporedu spet poročila o veliki ruski zaroti, o Putinovem vmešavanju, o ruskih obveščevalcih, ki da so naivne Američane z nekaj plačanimi objavami na Facebooku prepričali, da je republikanski kandidat boljša izbira od Bidena.

Najhujše pri vsem tem je, da novinarji in razni strokovnjaki še vedno s čisto resnim obrazom razlagajo o ruskem vmešavanju v ameriške predsedniške volitve in objokujejo poraz Hillary Clinton, čeprav se v vseh teh letih ni našlo kdo ve koliko dokazov, ki bi podpirali njihove pripovedke. Kot vsi lahko jasno vidimo, Donald Trump še ni v zaporu. Vse obtožbe zoper njega so se sesule kot hišica iz kart. To kljub temu, da so se eksplozivna poročila, ki bi naj ameriškega predsednika spravila celo za zapahe, kar vrstila. Bomba za bombo, razkritje za razkritjem in na koncu velik nič. Ampak hej, lažje je iskati zunanjega sovražnika, kot priznati, da Hillary Clinton pač ni bila kdo ve kako dobra kandidatka, sploh pa ni bila sposobna prepričati tiste ljudi v ključnih državah, ki so na oblast pripeljali Trumpa. Hja, še toliko ji ti ljudje niso bili dobri, da bi se v teh ključnih državah pravočasno pojavila med svojo predvolilno kampanjo. In potem so bili krivi Rusi. Ja pa seveda.

Mimogrede, podpisniki pisma, ki ga navaja Politico, niso dostavili nobenega dokaza. Le verjetno se jim zdi.